HPL kopen en onderhouden

Plexiplaat.nl:Home/HPL kopen en onderhouden
HPL kopen en onderhouden 2016-10-12T08:59:47+02:00

HPL kopen bij Plexiplaat.nl

wit hpl kopen voor toilettenWaarom HPL kopen? Het plaatmateriaal heeft een aantal aantrekkelijke kenmerken voor gebruik in interieur in bijvoorbeeld keukens, ziekenhuizen, hotels, laboratoria, scheepsbouw en voor exterieur gebruik in de sign/reclame- en bouwsector:

 • Het is ondoordringbaar voor vocht (hygiënisch), zorg wel dat er ruimte is voor het water om weg te lopen!
 • De platen zijn goed bestand tegen krassen, slijtvast (gemiddeld 1,5 N)
 • Het materiaal is slagbestendig, vandaalbestendig, graffitibestendig oftewel hufterproof!
 • HPL heeft ook een hoge chemische bestendigheid
 • Hittebestendig tot ≈ 70 C°, zet dus geen kokende pannen op een HPLplaat!
 • Aan de toplaag is elke kleur en elk dessin te geven waardoor HPL naast praktisch ook een architectonisch aspect heeft, zowel voor interieurarchitectuur als voor gevelbekleding
 • HPL is kleurvast bij kunstlicht (klasse 6)
 • De afmetingen van HPL-platen gaan van 122x244cm tot wel 1600x4200mm, indien u HPL bij ons koopt kunnen we het natuurlijk ook op maat zagen!
 • De soortelijke massa bedraagt ca. 1400 kg/m3 wat HPL relatief zwaar maakt (in vergelijking met Aluminium Dibond bijvoorbeeld)

hpl voor toilet gebouw kopenDoor al deze karakteristieken is HPL voor veel toepassingen geschikt waar hygiëne of onderhoudbaarheid maar zeker ook design een rol speelt: u kunt HPL kopen om te gebruiken als werkblad (keukenblad), tafel, straatmeubilair, dakkapel en boeiboord. Ook koopt men vaak HPL om te gebruiken als reclamebord, informatiebord, wandbekleding en gevelbekleding.

Onderhoud en eigenschappen

hpl kopen voor boegdelen en dak. HPL niet van het merk trespaHet oppervlak van HPL dat u bij ons koopt is glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en gemakkelijk schoon te houden. Hierdoor is HPL relatief onderhoudsvriendelijk. Erg hardnekkig vuil en oude vlekken kunnen worden verwijderd met organische oplosmiddelen (ethyl alcohol, aceton, e.d.).

In uitzonderlijke gevallen zult u speciale schoonmaakmiddelen moeten gebruiken die mogelijk bijtend zijn, oplosmiddelen bevatten of ontvlambaar zijn.Volg in deze gevallen de relevante voorzorgsmaatregelen op en ventileer de ruimte goed.

Onderhoud en verzorging binnenshuis

Dagelijks afnemen met een vochtige doek en uw HPL blad of meubel blijft als nieuw. Wanneer u op de volgende punten let, zult u nog langer plezier hebben van de HPL platen die u bij Plexiplaat.nl kunt kopen:

 • Dankzij het sterke, hygiënische oppervlak heeft HPL geen speciale verzorging nodig.
 • Het is eenvoudig schoon te maken en er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen benodigd.
 • Gebruik nooit (vloeibare) schuurmiddelen of schuursponsjes.
 • Gebruik geen meubelpoetsmiddelen en middelen die wax bevatten. Deze laten namelijk een laag op het oppervlak achter die makkelijk verkleurt, vlekt en vegen kan achterlaten.

hpl plaat kopen voor keuken. HPL niet van het merk trespaNormaal, dagelijks vuil kan worden verwijderd met een zachte, vochtige doek. Verwijder vuil en vlekken het liefst direct. Hardnekkiger vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met een sopje van zachte zeep of gebruikelijke milde (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Bij het schoonmaken moeten de mildst mogelijke middelen worden gebruikt. In het bijzonder moet u geen middelen gebruiken die schurende bestanddelen bevatten. Deze laten krassen achter, of maken het materiaal dof.

Eventuele resten van schoonmaakmiddelen kunt u verwijderen met schoon water, waarna u met een schone droge doek het materiaal weer mooi glanzend maakt. Als het oppervlak, na de behandeling van een vlek, een doffe indruk geeft, bereikt u vaak een mooi resultaat met een azijnoplossing of met Glassex.

HPL kopen dus bij Plexiplaat.nl!