HPL: massieve High Pressure Laminate kunststofplaten

Plexiplaat.nl:Home/HPL: massieve High Pressure Laminate kunststofplaten
HPL: massieve High Pressure Laminate kunststofplaten 2017-10-03T13:58:28+02:00

Plexiplaat.nl heeft een uitgebreid assortiment HPL panelen in de aanbieding, zolang u opzoek bent naar witte HPL platen.

HPL is een veelzijdig

HPL (High Pressure Laminate) is een veelzijdig plaatmateriaal bestaande uit kraftpapier, geïmpregneerd met fenolhars. Dit wordt vervolgens samengeperst onder hoge druk en hitte, met de UV gestabiliseerde harde toplaag van melaminehars. Dit proces bindt de verschillende lagen samen tot een zeer sterk en duurzaam materiaal, dat niet afbladdert en een optimale kleurvastheid biedt.

Melaminehars is de hardste synthetisch gemaakte organische stof. Hierdoor heeft HPL een zeer hoge slijtvastheid. De taaie en elastische fenolkern maakt het materiaal slagvast. Deze eigenschappen gaan gepaard met een verregaande bestendigheid tegen chemicaliën en een grote hittebestendigheid.

Let op: HPL heeft ten opzichte van Dibond wel een hoog uitzettingscoëfficiënt: De uitzettingscoëfficiënt van een materiaal is een maat voor de temperatuursafhankelijkheid van de dichtheid. Bij lage temperatuur krimpt de plaat en bij hoge temperatuur zet de HPLplaat flink uit. DUS, indien u meerdere platen naast elkaar plaatst zorg dan voor voldoende ruimte tussen de platen zodat deze kunnen en uitzetten (en niet barsten).

De platen zijn extreem weerbestendig: Zon, regen en vocht hebben geen invloed op de platen en de kleuren veranderen na tien jaar nauwelijks. Hierdoor is het plaatmateriaal o.a. uitermate geschikt als buitengevel en balkon bekleding. ECHTER, zorg wel dat vocht weg kan! Anders kan het materiaal gaan bollen.

Unieke eigenschappen

Keihard, bijna onbreekbaar en van een constante kwaliteit. Zeer schokbestendig. Hoge uitzetting door temperatuur in vergelijking met andere kunststoffen. Slagvast. Weerbestendig. Waterbestendig. Hoge UV-bestendigheid.

Toepassing

HPL plaatmateriaal, wordt van oudsher veel gebruikt als reclamebord. Deze reclameborden zijn evenals de Aluminium Dibond reclameborden niet buigzaam, bijzonder sterk en enorm duurzaam.

Als reclamebord zijn de platen uitermate geschikt voor toepassing zoals voetbalborden, sportveldenborden en de grotere reclameborden. De HPL reclameborden kunnen worden voorzien van een fullcolor print op hoogwaardige folie of worden voorzien van belettering naar keuze.

De voordelen van de HPL reclameborden op een rij:

 • Kwalitatief hoogwaardig plaatmateriaal
 • Weersbestendig
 • Zeer sterk
 • Ideaal voor beplakken met plakletters of film
 • Onderhoudsvriendelijk

Zeer geschikt voor buitenreclame op voetbalvelden of hockey velden. Ook veel gebruikt als bouwborden.

Kleur oppervlak: Wit (kern is donker)

Waarom HPL kopen?

Het plaatmateriaal heeft een aantal aantrekkelijke kenmerken voor gebruik in interieur in bijvoorbeeld keukens, ziekenhuizen, hotels, laboratoria, scheepsbouw en voor exterieur gebruik in de sign/reclame- en bouwsector:

 • Het is ondoordringbaar voor vocht (hygiënisch), zorg wel dat er ruimte is voor het water om weg te lopen!
 • De platen zijn goed bestand tegen krassen, slijtvast (gemiddeld 1,5 N)
 • Het materiaal is slagbestendig, vandaalbestendig, graffitibestendig oftewel hufterproof!
 • Het plaatmateriaal heeft ook een hoge chemische bestendigheid
 • Hittebestendig tot ≈ 70 C°, zet dus geen kokende pannen op een paneel!
 • Aan de toplaag is elke kleur en elk dessin te geven waardoor de panelen naast praktisch ook een architectonisch aspect heeft, zowel voor interieurarchitectuur als voor gevelbekleding
 • De panelen zijn kleurvast bij kunstlicht (klasse 6)
 • De afmetingen van HPL-platen gaan van 122x244cm tot wel 1600x4200mm, indien u HPL bij ons koopt kunnen we het natuurlijk ook op maat zagen!
 • De soortelijke massa bedraagt ca. 1400 kg/m3 wat het materiaal relatief zwaar maakt (in vergelijking met Aluminium Dibond bijvoorbeeld)

hpl voor toilet gebouw kopenDoor al deze karakteristieken is HPL voor veel toepassingen geschikt waar hygiëne of onderhoudbaarheid maar zeker ook design een rol speelt: u kunt HPL kopen om te gebruiken als werkblad (keukenblad), tafel, straatmeubilair, dakkapel en boeiboord. Ook koopt men vaak HPL om te gebruiken als reclamebord, informatiebord, wandbekleding en gevelbekleding.

Onderhoud en eigenschappen

hpl kopen voor boegdelen en dak. HPL niet van het merk trespaHet oppervlak van HPL dat u bij ons koopt is glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en gemakkelijk schoon te houden. Hierdoor zijn de panelen relatief onderhoudsvriendelijk. Erg hardnekkig vuil en oude vlekken kunnen worden verwijderd met organische oplosmiddelen (ethyl alcohol, aceton, e.d.).

In uitzonderlijke gevallen zult u speciale schoonmaakmiddelen moeten gebruiken die mogelijk bijtend zijn, oplosmiddelen bevatten of ontvlambaar zijn.Volg in deze gevallen de relevante voorzorgsmaatregelen op en ventileer de ruimte goed.

Onderhoud en verzorging binnenshuis

Dagelijks afnemen met een vochtige doek en uw blad of meubel blijft als nieuw. Wanneer u op de volgende punten let, zult u nog langer plezier hebben van de HPL platen die u bij Plexiplaat.nl kunt kopen:

 • Dankzij het sterke, hygiënische oppervlak heeft het geen speciale verzorging nodig.
 • Het is eenvoudig schoon te maken en er zijn geen speciale schoonmaakmiddelen benodigd.
 • Gebruik nooit (vloeibare) schuurmiddelen of schuursponsjes.
 • Gebruik geen meubelpoetsmiddelen en middelen die wax bevatten. Deze laten namelijk een laag op het oppervlak achter die makkelijk verkleurt, vlekt en vegen kan achterlaten.

hpl plaat kopen voor keuken. HPL niet van het merk trespaNormaal, dagelijks vuil kan worden verwijderd met een zachte, vochtige doek. Verwijder vuil en vlekken het liefst direct. Hardnekkiger vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met een sopje van zachte zeep of gebruikelijke milde (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Bij het schoonmaken moeten de mildst mogelijke middelen worden gebruikt. In het bijzonder moet u geen middelen gebruiken die schurende bestanddelen bevatten. Deze laten krassen achter, of maken het materiaal dof.

Eventuele resten van schoonmaakmiddelen kunt u verwijderen met schoon water, waarna u met een schone droge doek het materiaal weer mooi glanzend maakt. Als het oppervlak, na de behandeling van een vlek, een doffe indruk geeft, bereikt u vaak een mooi resultaat met een azijnoplossing of met Glassex.

HPL kopen doet u dus bij Plexiplaat.nl!